Vandezande-Depré uit Geetbets is algemeen kampioen in de maatschappij van Oplinter

De tandem Vandezande Georges en Depré Benny uit Geetbets heeft het pleit gewonnen in de maatschappij van Oplinter. ‘t Is gebeurd. Zij mogen zich voor één jaar ‘de’ kampioen van de maatschappij van Oplinter noemen.

Geen gewone maatschappij trouwens. Al 85 jaar huist deze maatschappij onder dezelfde pannen in de schaduw van de Sint-Genovevakerk. Het is dan ook één van de oudste verenigingen van het dorp.. maar niet alle verenigingen huizen heden nog op de plaats waar ze ooit het levenslicht zagen.

De duivenmaatschappij van Oplinter kan tellen op een dynamische bestuursploeg en dito helpers om alle duiven wekelijks in te manden op de vluchten van 100 tot 600 Kilometer. Jaarlijks wordt de maatschappij aangedaan door 100 verschillende duivenliefhebbers van Vlaams Brabant en meer bepaald uit de fusiegemeenten Tienen, Glabbeek, Landen, Linter, Geetbets, Zoutleeuw en Kortenaken. Ondanks corona kwamen er toch 14356 duiven in Oplinterse manden terecht.  Kortom, een rijk deelnemersveld qua duiven en liefhebbers. Het is ook de enige club in België die een duivenproject (in de lokale basisschool De Wijsneus) financieel ondersteunt en dit sinds 2010!

Gevolg is dat de maatschappij ook veel jonge leden telt. Alessander, Andreas (mee op de foto), Brend, Matias en Michiel, .; allemaal tieners die via het duivenproject de weg naar de maatschappij vonden.

En dat geeft de titel van Vandezande-Depré nog meer glans. Zij behaalden ereplaatsen in bijna alle rankings van kleine snelheid, grote snelheid, kleine en zware halve fond. Als je weet dat de maatschappij van Oplinter  nationale glorie te beurt viel door onder meer de prachtige prestaties van de duiven van Michel Lossignol, Eddy Claes, Oliviers-Devos-Grammet, Frederic De Scheemaeker, Frederik Motton… (om er enkele op te noemen) allemaal leden van de Oplinterse club..dan weet je dat de tegenstand niet te onderschatten valt.

U vraagt zich wellicht ook af of er zich van Oplinter en bij uitbreiding van Groot Tienen ook liefhebbers wisten te klasseren? Reken maar.  De namen van Rik Stouthuysen, Louis Denruyter, Frans Pypops, Jean-Pierre Bogaerts, Jos Laudes, Jan Damps, Achiel Vangilbergen, Ludwig Hoobergs, Marcel Ginckels, Karel Soetaers, Jean-Pierre Cornelis en Etienne Ladang duiken her en der in de diverse rankings van het kampioenschap op.

Zegekoning 2020 is Eddy Claes uit Kortenaken die met 34 zeges 2de all-round kampioen werd. Jos en Annelies Laudes behaalden er 12, Mathues-Steveninck uit Kersbeek-Miskom 9.

Maandag 2 november 2020 gaat er een bonnenverkoop van start om de werking van de club te ondersteunen. Internationale, nationale en lokale kampioenen hebben meegewerkt aan een prachtig aanbod. Vanaf maandag surf je best eens naar www.bonnenverkoop.be.

Langs deze weg wil het bestuur reeds alle schenkers bedanken. Ook een woord van dank aan Jan Damps, de architect van deze bonverkoop.

Nogmaals proficiat aan onze algemene kampioenen Georges en Benny Vandezande-Depré!

Het bestuur

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Gerelateerd Nieuws