Crew-leden

Bestuur en de crew van Oplinter

Het bestuur van De Ware Vrienden Oplinter werd in de winter van 2018-2019 herschikt. Na de algemene vergadering van 25 november 2018 bleken er geen kandidaten te zijn om de ontslagnemende leden Jean-Pierre Bogaerts (Oplinter) en Benny Depré (Oplinter) te vervangen. In de loop van december hebben Guy Fets en Paul Neuteleers zich aangemeld om deel uit te maken van het bestuur. Hun kandidatuur werd bekrachtigd tijdens een bijzondere algemene vergadering gehouden op 12 januari 2019.

Beiden zijn al jaren lid van de club en hebben hun strepen al verdiend als vrijwilliger binnen onze maatschappij. Guy Fets is en blijft trouwens onze afgevaardigde bij de Sportraad Tienen, een mandaat dat hij al enkele met brio vervult. Paul Neuteleers is één van onze trouwe helpers en een bekend gezicht binnen de vereniging.

Het bestuur telt volgende mensen in de rangen: Tony Reniers uit Neerlinter, Jef Vandyk uit Kortenaken, Rik Stouthuysen uit Oplinter, Paul Neuteleers uit Tienen (Grimde), Willy Henot uit Orsmaal en Guy Fets uit Kortenaken.

Tony Reniers zal de maatschappij vertegenwoordigen bij alle vergaderingen bij de K.B.D.B. of meetings van sportieve aard. Guy Fets en Jef Vandyk zijn onze afgevaardigden bij de sportraad Tienen. Rik Stouthuysen is verantwoordelijk voor het financiële luik. Alle andere taken, functies en verantwoordelijkheden worden verdeeld en gedeeld door de bestuursleden en de andere helpende handen.

Tony Reniers en Jan Damps zijn de uitmakers/regelaars intern beheer.

Tony Reniers, Willy Henot, Eddy Peiten en Paul Neuteleers zullen de inkorvingen in goede banen leiden.

Eugene Dayers en Jef Vandyk staan in voor het drenken van de duiven en dit bij iedere inkorving (ook leervluchten).

Jan Damps, Jos Laudes, Robin Depré en Cedric Vleminckx staan in voor het administratieve luik bij de inkorvingen.

Jos Laudes is tevens de webmaster en zorgt voor de mailing en toegang tot onze site. Hij verzorgt ook het koppelen van de chipringen op dinsdag na afspraak.

Hapje tapje is in handen van Tony, Paul, Jos, Eva, Annelies, Annie en Martine.

Jos  Laudes staan in voor de het aanmelden van verdwaalde duiven, aanmelden duiven nationale vluchten, ringenbeheer en zoveel meer..

Enkele kanjers van onze crew.

Guy Fets

Jef Vandyk

Jef Vandyk is ons oudste bestuurslid. Hij werd in 2016 gehuldigd voor zijn verdienste als langst zetelend bestuurslid van de maatschappij. Hij is één van de helpers die iedere week klaar staat voor het kuisen van de manden. Duivensport is zijn passie en duiven verzorgen doet hij ook in de maatschappij. Geen enkele inkorving gaat voorbij zonder dat de duiven in de maatschappij drinken krijgen. Hij is ook verantwoordelijk voor de laatste controle van de manden en het opmaken van de documenten wanneer de vergezeller de duiven komt opladen.

Hij vergezelt zijn soul-mate Guy Fets bij alle vergaderingen van de sportraad Tienen en is vaste klant aan huis.

 

 

 

 

RikStouthuysenRik Stouthuysen

Rik Stouthuysen is penningmeester sinds 2013. Hij waakt over de financiën van de maatschappij en zorgt er wekelijks voor dat de inkorvingsontvangsten en de uitslagen correct, per liefhebber, verwerkt worden in de intern kassysteem.

Alle in- en uitgaven worden door hem geregistreerd en opgevolgd in een verplichte boekhouding voor VZW’s.

Begrotingprognoses, neerlegging van jaarbalansen bij de kamer van koophandel evenals BTW- en belastingaangifte horen ook bij dit takenpakket.

Hij is aanwezig bij iedere inkorving voor verwerken van de financiële verrichtingen. Onder het seizoen is hij ons waakzaam oog bij de financiële transacties tussen K.B.D.B. (WPROL), CFW, Brabantse Unie en intern de V.Z.W.

 

 

 

5Paul Neuteleers

Paul Neuteleers is één van onze jongste bestuursleden…hij werd lid van het bestuur in 2019. Paul werd door de maatschappij voorgedragen als verdienstelijk vrijwilliger en werd hiervoor gehuldigd door de Stad Tienen. Burgemeester Katrien Partyka kwam hiervoor speciaal langs op 12 januari 2019 ter gelegenheid van ons kampioenenfeest.

Iedere week is hij steevast op post voor de inkorving. Hij ontwierp en maakte deze winter inkorftafels  Een primeur voor onze maatschappij en daarbuiten. Iedere maandag is hij post om samen met vriend Jef Vandyk de korven te kuisen. Ook helpt hij Jos bij het kuisen van het lokaal en de omgeving. Paul is een rots in de branding en een onmisbare pion voor de maatschappij, ook buiten het seizoen. Hij herstelt ook alle manden. Zo werden deze winter 60 rieten manden volledig in orde gezet voor het komend seizoen. Een gebrekkige korf kan een kwetsuur van een duif in de hand werken. En dat kan niet de bedoeling zijn in Oplinter.

Hij is vaste inkorver en barman iedere zondagvoormiddag.

 

 

Robin Depré

Robin Depré is uitgegroeid tot een onmisbare schakel in het geheel. Hij verwerkt alle poelbrieven tot spiegellijsten en leest alle registraties. Samen met Jan Damps en Jos Laudes beheerst hij het DATAtechnoly-programma tot in de puntjes. Robin behoorde tot de eerste lichting van de duiven-wijsneusjes in 2010. Alessander en Andreas, onze jongste leden, lijken in zijn voetsporen te treden.

Deze rubriek zal verder uitgewerkt worden.