Vaarwel ere-voorzitter! Bedankt Jef voor alles wat je voor ons betekend hebt.

Beste leden,

 

 

 

 

 

 

 

Jef Vandijk, ere-voorzitter van onze duivenmaatschappij is niet meer. De gezondheid was al enkele jaren wankel en de levensvreugde die Jef altijd uitstraalde was weg.  Zijn familie, buren en vrienden blijven verweesd achter. Maar Jef zal verder leven in de harten van zijn vele vrienden met wie hij vele zalige momenten heeft gedeeld.

Jef Vandijk is altijd lid geweest van onze maatschappij en dit al van in de jaren ’70.  Jarenlang was hij bestuurslid. Getuige hiervan zijn de vele aantekeningen in het logboek van de maatschappij en enkele foto’s uit die tijd. In 2012 aanvaardde hij het voorzitterschap en bleef op die post tot de gezondheid er anders over besliste.

Iedere week werd er met de duiven  gespeeld. Een zondag zonder duiven was een verloren zondag in de Hoekstraat te Kortenaken. Het was ook de verzamelplaats waar heel wat liefhebbers hun ‘constateur’ kwamen droppen. Jef zou die wel mee naar Oplinter nemen. Menig duivenliefhebber heeft op zijn goedheid beroep gedaan. Op de kampioenendagen was Jef steevast de helpende hand achter den toog. Bij de inkorvingen was één van zijn vaste taken het drenken van de duiven. Op dinsdag kwam Jef ook langs te Oplinter om samen met vele anderen al die jaren de duivenmanden te kuisen. Dan nam hij ook alle uitslagen mee naar Kortenaken en aanpalende gemeenten.

In 2020 werd er voor het laatst ingekorfd. De jaarlingen van 2019 vlogen nog een paar keer de snelheid.  Toen moesten alle duiven weg.  Jarenlang was hij een ambassadeur van onze club en verdedigde hij met veel passie de belangen van de duivensport en zijn club. Als snelheidsspecialist werd hij meerdere keren algemeen kampioen, in de jaren 2000 wel 7 keer op een rij. Asduiven had Jef bij  bij de vleet waaronder enkele supercracks.  Iedere maandag werd er ten huize Vandijk met duivenliefhebbers uit het dorp nagekaart over het voorbije week-end. Successen werden bejubeld, verliezers werden getroost.  ‘Volgende week beter’ was dan de raad die Jef hen gaf.

Jef leeft verder in de harten van al die hem gekend hebben. Een fantastische man die iedereen kon boeien door zoveel wijsheid, kennis en ervaring in de duivensport; een fantastische man die iedereen kon ontwapenen met zijn goed humeur en zijn warme lach; een fantastische man die iedereen kon doen samenwerken door zijn mensenkennis en voorbeeldfunctie; een fantastische man die voor iedereen klaar stond om te helpen waar nodig.

Jef werd in de maatschappij als voorzitter opgevolgd door zijn goede vriend Guy Fets. Hij kon zich geen waardigere opvolger wensen. Guy en zijn familie hebben Jef doorheen de moeilijkste jaren van zijn leven geloodst, alle bezorgdheden gedeeld, alle doktersbezoeken en chemobehandelingen van nabij beleefd. Tot op de dag dat Jef ons verlaten heeft. Een woord van dank aan Guy en zijn familie is dan ook meer dan op zijn plaats. Duizendmaal dank in naam van ons allen. Ook zijn naaste buren en  alle medici en zorgkundigen die hem de laatste maanden hebben bijgestaan verdienen een ‘pluimpje’.

De duivenmaatschappij van Oplinter mocht Jef gedurende meer dan 40 jaar als lid in haar rangen tellen. Hij was er iedere week, in goede en kwade dagen.

De duiven zullen niet meer vliegen zoals voorheen. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Nooit meer. We kunnen Jef hoogstens imiteren in al wat hij voor ons gedaan heeft en in wat hij voor ons betekend heeft. Hem vervangen is dan ook een onmogelijke opgave.

Beste Jef, wij zullen je nooit vergeten en jouw ‘quotes’ zullen zelfs de club uit Oplinter overleven.

Iedereen met wie je je vriendschap deelde heeft wel ergens een verhaal, een herinnering waarbij spontaan een glimlach te voorschijn komt als ze aan je terugdenken.  Zo blijf je voor altijd bij ons.

 

Vaarwel beste vriend. Goede vlucht.

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Gerelateerd Nieuws