Vogelpest in Budingen

Tijdens een gerichte controle van het FAVV bij een handelaar in pluimvee te Budingen werd vogelpest vastgesteld. Daar het een zeer besmettelijke variant van het virus betreft is er een beschermingszone van 3 Km rond de haard. Deze liefhebbers en alle particulieren met pluimvee moeten hun dieren ophokken. In de bewakingszone van 10 Km mogen de liefhebbers hun duiven enkel rond de til laten vligen en zelfs niet gaan lappen. Dit betekent dat het seizoen voor de meeste liefhebbers en dan vooral zij die hun jonge duiven niet verduisterd hebben zo goed als gedaan is. Bourges is voor jonge duiven niet haalbaar.

Het is niet de eerste keer dat dit euvel op dezelfde plaats werd vastgesteld. Maar nu is de impact enorm. Alle maatschappijen in een straal van 10 Km zien hun werking teniet gedaan. Liefhebbers die buiten de straal van 10 Km wonen en dus hun hobby kunnen verder zetten hebben meer geluk en kunnen nog in andere maatschappijen terecht. Er is een lijst ter beschikking in ons lokaal van de liefhebbers die al dan niet mogen spelen.

Wij hopen alvast al onze trouwe liefhebbers eerder dan 22 juli terug te zien met duiven.

Na corona is gooit vogelpest roet in het eten in de werking van onze maatschappij. De enige manier om de maatschappij te steunen is een bezoek te brengen aan ons cafetaria iedere zondagvoormiddag tussen 9 en 12u

.

 

Deel dit bericht:

Gerelateerd Nieuws