Deelnemingszones maatschappij Oplinter 2021

Beste liefhebbers, leden en anderen,
De leerdrachten, vluchten kleine halve fond en zware halve fond komen er aan.

Tijd om eens duidelijk te schetsen wie er mag deelnemen aan welke vluchten. We zetten het voor u even op een rij. Wij hebben een lijst gemaakt met de deelgemeenten en de vluchtkalender 2021 voorzien van een extra pagina 11, dit in overleg en met goedkeuring van de PE Vlaams Brabant op datum van heden 4 mei 2021. Deze aanpassing doet geen afbreuk aan de aangevraagde en toegestane vluchtprogramma’s (24 maart 2021). 

In een notedop:
Prijsduiven:
zie straal A snelheid, HAFO A Oplinter kleine en zware halve fond, HAFO A midweekvluchten snelheid in juli 2021, HAFO A snelheidsvluchten vanaf 4 september,
Lap- of portduiven:
– bij snelheidswedstrijden in het week-end: alle duiven van liefhebbers die in één van de (snelheids) speelstralen vallen van het grootse samenspel VDS Sector 3 waar de maatschappij van Oplinter aan deelneemt. Dit wil dus zeggen dat de duiven van liefhebbers die mogen deelnemen aan snelheidswedstrijden in de maatschappijen Diest, Schaffen, Geetbets, Grazen, Bunsbeek, Landen en Oplinter mogen ingekorfd worden in onze maatschappij als leer of portduif. Voorwaarde is wel dat het om liefhebbers gaat uit sector 3 of liefhebbers van sector 2 die gekozen hebben voor sector 3 en liefhebbers van Limburgse aanpalende deelgemeenten die volgens de K.B.D.B. oplijsting mogen inkorven in Vlaams Brabantse maatschappijen sector 3. Daarenboven moeten al deze liefhebbers kunnen deelnemen aan onze prijsvluchten vanaf de kleine halve fond. Dit is onze grootste speelstraal. Concreet: alle duiven van lossingsuur sector 3 en behorend tot onze grootste speelstraal (HAFO A genoemd).
Dit alles in lijn met artikel 23 van het Brabants Sportreglement.

– daarenboven heeft de PE Vlaams Brabant ons vluchtprogramma goedgekeurd waar wij zelfs voor de leerdrachten de midweek en de najaarsvluchten onze straal ZWARE halve fond hanteren inzake deelnemingszone. Deze deelnemingszone is wellicht de kleinste deelnemingszone die een maatschappij in Vlaams Brabant hanteert. Wij beperken ons enkel tot sector 3 en de aan de provincie aanpalende deelgemeenten die allemaal in de stralen van de maatschappijen van ofwel Landen, Geetbets of Grazen vallen. Daarenboven hebben wij onze straal tov van de scheidingslijn met sector 2 beperkt tot de aanpalende deelgemeenten in het verlengde van diezelfde sportieve filosofie (exclusief Tielt om reden van een hoklijstlid). 

Op onze website vinden jullie een lijst met de deelgemeenten waarop bepaald wordt wie wat mag inkorven. Jullie vinden er tevens een bijgewerkte vluchtkalender.
Alle vragen en opmerkingen aan ons adres zijn steeds welkom op dewarevriendenoplinter@gmail.com. Wij appreciëren het om bij klachten of opmerkingen te refereren naar minstens één artikel uit het nationaal of provinciaal sportreglement.
Deze communicatie heeft de zegen van het voltallige comité van PE Vlaams Brabant.
sportieve groeten,
het bestuur van Oplinter
Deel dit bericht:

Gerelateerd Nieuws