Seizoen 2023- voordelen voor de liefhebber

Beste liefhebbers,
Met een nieuw bestuur draaien de bladzijde 2022 om. Het was een bewogen jaar met veel duiven ondanks de vogelgriep. We sloten het seizoen af met geslaagde tentoonstellingen, een kampioenendag en een prachtig Sinterklaasfeest voor de allerkleinsten.
Niet minder dan 30 medewerkers zullen in 2023 klaar staan om  er het beste van te maken. De vruchten van de werkgroepen medewerkers, portreductie en sportief beleid zullen in maart in een canvas gegoten worden: de vluchtkalender.
Sportief verandert er heel wat.
Het seizoen vangt aan met een leervlucht uit Fleurus op 28 maart. Tot eind juni zijn er 12 leervluchten ingepland, in juli zijn er 4 weekvluchten uit Momignies en er kunnen nog andere vluchten worden ingevuld.
Wat de prijskampen betreft wordt er voor de eerste keer geklokt op 25 maart. Er zijn 31 Momignies vluchten tot en met eind oktober. Op 15 april gaan we de eerste keer de Franse grens over voor een vlucht uit Soissons. Er zijn 16 vluchten uit Soissons, 4 vluchten uit Nanteuil en 3 vluchten uit Laon.
Op de kleine HAFO wordt Lorris de eerste vlucht op 6 mei. Er zijn 12 vluchten uit Lorris en 4 vluchten uit Orléans in de PETIT CLub combinatie.
Op 2 september zou er nog een bijkomende vlucht voorzien worden.
Verder staan alle nationale, provinciale en interprovincale vluchten op de zware halve fond op het programma.
De kampioenendag zal doorgaan op zaterdag 28 oktober 2023.
Alle voorwaarden om deel te nemen aan de kampioenschappen, de gratis prijzen, de portreducties 2023 en de septembercriteria zullen teven in de vluchtkalender gepost worden
2 duiven gratis op de nationale vluchten, verder 0,25 € reductie op de onkosten op 5 oude, 5 jaarse en 5 jonge duiven per vlucht op de snelheid, 0,5 € op de kleine halve fondvluchten en 0,75 € op de zware halve fondvluchten.
Wist je dat er ook een dubbeling NOORd en een dubbeling ZUID is op de snelheidsvluchten VSOB? Vlieg je minder dan 110 Km op Momignies, dan worden jouw duiven automatisch en gratis gedubbeld in ZUID. In het andere geval in NOORD. Lokaal werken op dezelfde manier doch met gemeenten zoals beslist werd op de algemene vergadering. Zo is er ook een dubbeling NOORD-ZUID lokaal op de kleine halve fond.
Iedere zondag is het lokaal open van 9 tot 12u voor afhalen ringen, inentingspapieren, overschrijvingen en het reserveren voor het koppelen van de ringen. Dus binnenbrengen van de klokken op zondag en afhalen de zondag nadien. Koppelingen kunnen uitzonderlijk ook nog op dinsdagavond op afspraak met Jos Laudes (0474/888374).