Wintersprokkels

Na een meer dan geslaagde herfsteditie van tentoonstellingen in oktober en november zetten we de zondagse activiteiten even ‘on hold’ wegens het coronavirus.

Onze deelname aan de Kerstmarkt hebben we geschrapt wegens ‘niet evident’ om dezelfde corona-reden.

Maar we hebben ook heel goed nieuws.

Voor het eerst sedert jaren tellen we 100 leden (hoklijsten). In 2001 waren dit er slechts 28. Hiervan zijn er heden nog 2 actief in de vereniging. Een duivenmaatschappij die groeit anno 2022… het is toch eerder de uitzondering dan de regel.

Met 87 jaar op de teller in 2022 is onze maatschappij veruit één van de oudste verenigingen in het dorp en één van de oudste duivenmaatschappijen uit Oost Brabant. Een maatschappij die evenwel dynamischer wordt met de dag. Dit dankzij … ‘jonge’ duivenmelkers en ‘duivenmelksters’.

Wij tellen heden niet minder dan 14 vrouwelijke leden in het gild. Tijd om eens na te denken over een ladies-competitie. Bij deze ook een primeur. De vrouwelijke leden zullen ook een stem krijgen in het bestuur. En niet de minste.

Ook vers van de pers. Zo gaan wij onze kampioenendag 2022 houden in de lente-zomer en niet meer in de winter. Wat corona allemaal teweeg kan brengen. Deze staat gepland op 6 juni 2022. Pinkstermaandag. En 6 juni… doet ook een belletje rinkelen als we aan Wereldoorlog II denken. Operatie Overlord… de langste dag… de landing in Normandië… We hebben dus een thema voor ons kampioenenfeest. Zouden de geallieerden wel een pizza lusten? Of Normandische tongfilets? Of gewoon ne pekelharing in ‘t zuur?

De algemene statutaire vergadering 2022 laten we doorgaan in maart 2022. Heden is het niet echt doenbaar om 80 stemgerechtigde leden in een zaal corona-proof te laten vergaderen. Maar er is meer aan de hand. Ook moeten er bepaalde functies binnen het bestuur ingevuld worden en door de statutaire vergadering bekrachtigd worden.

Op 13 december 2021 is er een provinciale vergadering gepland waar het sportief programma zal worden toegelicht. Tot dusver is het afwachten om een vluchtkalender op te stellen.

De ringen 2022 zullen worden verdeeld tussen Kerst en Nieuwjaar in het lokaal. Iedereen zal hiervoor een uitnodiging krijgen.

Op Kerstdag is het lokaal ook open in de voormiddag.

De portreducties 2021 zullen op de persoonlijke rekening van de liefhebbers gezet worden bij de start van het seizoen 2022. En de prijzen van het kampioenschap 2021… zullen ook eerder uitgereikt worden. Deze datum moet nog bepaald worden.

Beleefde oproep: betaal je lidgeld en je ringen door overschrijving op BE14 7343 7400 0683 ten laatste op 1 december 2021, mocht dit nog niet gebeurd zijn!

 

het bestuur van DWVO

 

 

Deel dit bericht:

Gerelateerd Nieuws