Kleine HAFO 2019: wat u nog niet wist

De kogel is door de kerk. Na het samenspel VSOB is ook het samenspel op de kleine HAFO in haar definitieve plooi gevallen.

Wat je al wist!

Wat de snelheid betreft is er voor 2019 een samenspel V.S.O.B. met de maatschappijen van Grazen, Geetbets, Drieslinter, Bunsbeek en Landen. Vergezeller is Vanderstukken en er is een aparte lossing sector 3. De prijzen van de portgelden werden lichtjes aangepast, het kampioenschap snelheid wijzigt grondig. Reden hiervoor is dat er een hoofduitslag komt voor oude en jaarse samen en een dubbeling jaarse. Dit heeft natuurlijk een impact op ons vorig berekeningssysteem. De portreducties op de snelheid blijven behouden doch het criterium 1+2+3 werd afgevoerd en vervangen door een lukrake prijs bvb een zak eten voor de 20ste prijs bij de oude en jaarse op Momignies… Soortgelijke boodschap zal altijd aangekondigd worden op onze website en uitgehangen worden in de lokalen ad hoc. Er is een kermisprijskamp te Oplinter en te Drieslinter. En er is een DUBBELING NOORD en een DUBBELING ZUID!!

Wat je nog niet wist

Op de kleine halve fond is er een lossing sector 2 en sector 3 samen voor wat betreft de vluchten uit Brière-Les-Scellés (Etampes) met inkorving op vrijdag voor iedereen.

Er wordt een uitslag gemaakt van alle maatschappijen sector 2 en sector 3 en er komt een bijkomende dubbeling van alle duiven van sector 3 (op basis van het postnummer van het adres van het hok!) Verder wordt er een uitslag gemaakt van alle maatschappijen van sector 3 (Kumtich, Rummen, Overhespen, Landen, Geetbets, Bunsbeek en Oplinter). Alle deze uitslagen hebben een kostprijs maar worden te Oplinter GRATIS aangeboden aan de deelnemende liefhebbers.

De vluchten uit Fay-aux-Loges worden op donderdag ingekorfd en worden georganiseerd door de Brabantse Unie. Dit wil zeggen dat deze vluchten met 2 nachten korf gelost worden met sector 1. De duiven van Oplinter worden opgenomen in een provinciale uitslag uit FAY-AUX-LOGES en een grote uitslag sector 2/3, een sectorale uitslag sector 3 op basis van de woonplaats van de duiven (gebaseerd op postnummers) en een uitslag met alle 7 maatschappijen van sector 3. Dus, de duiven van Oplinter zitten in grote uitslagen waarbij de coëfficiënten van die aard zijn dat de liefhebber kunnen meedingen voor ereplaatsen nationaal en provinciaal. Ook hier bestaat de hoofduitslag telkens uit oude en jaarse samen en een dubbeling voor jaarse. De jonge duiven blijven tussen de jonge duiven. Deze beslissingen werden genomen door alle maatschappijen van sector 2 en sector 3 te Lubbeek op 13 maart. Het verslag hiervan vinden jullie bij de documenten.

Op de zware halve fond korven we te Oplinter de nationale vluchten in evenals de provinciale vluchten van de Brabantse Unie. Alle info hieromtrent volgt in de loop van de komende weken. Ook hier gaan we alles uit de kast halen en werken we aan een strak plan naar Oplinterse normen. En dan weet je het wel.

Ook dit jaar passen wij voor alle vluchten een puntensysteem toe voor de deelnemende liefhebbers. Ook dit systeem zal gewijzigd worden tov 2018. Het gaat om punten die je kan sprokkelen door gewoon deel te nemen.

Een weergaloos all-round kampioenschap wordt hertekend met als inzet: De Kristallen Duif, een exclusieve trofee van het huis Toulet-Van Bael.

Succes iedereen!

Deel dit bericht:

Gerelateerd Nieuws